Kontakty
Taverna
Adresa Restaurace: Balbínova 254, Rychnov nad Kněžnou.
Telefon: 723 963 211
info@pizzataverna.cz nebo tavernark@seznam.cz
Provozovatel/ owner: Miroslav Mrázek, u Stadionu 1066, Rychnov nad Kněžnou
Přijímáme jako platbu za služby papírové obědové stravenky (jídelní kupóny) do 15 hodin, na papírové stravenky nevracíme případný rozdíl!!!
Přijímáme platební karty Visa, Mastercard a stravenkové platební karty (Sodexo, Edenred).
Nově jsme schopni přijmout platbu v BTC (Bitcoin).
Taverna Restaurant
Taverna v Rychnově nad Kněžnou byla otevřena 7.1.2004.
Od začátku se specializujeme na italskou a mezinárodní kuchyni. Proto také vaříme hotová jídla převážně italského typu, jako jsou těstoviny, noky, italská rizota. Přes obědy je možno také objednat pizzu, kterou pečeme na neapolský způsob z vlastního tenkého těsta 250 g na porci.
Při výběru surovin na pizzu se zaměřujeme především na kvalitu, abychom dosáhli co nejlepších výsledků proto většina surovin pochází přímo z Itálie. Po návštěvě veletrhu v Rimini v roce 2013 jsme začali spolupracovat s italským výrobcem speciální mouky na pizzu Di Marco, díky níž můžeme nabídnout Novinku Italské gastronomie "La Pinsa Romana" starověkou inovaci na římský způsob.
Z dalších specialit na jídelním lístku bych zmínili například šafránové rizoto s houbovou redukcí a kuřecími medailonky, salát Caesar - originální od roku 2004. Náš tradiční club sendvič není žádný kompromis, je skutečně spíše pro dvě osoby než pro jednoho.
Pinsa Romana - informace
Její kořeny sahají hlouběji do historie Itálie, než je tomu u klasické pizzy. Původní receptura, podle níž se připravuje dodnes, se datuje do období antického Říma. Ve svém díle se o ni zmiňuje dokonce Vergilius. Pinsa se zrodila v regionu Lazio a chudí zemědělci a pastevci na tuto placku vyrobenou z dostupných obilovin pokládali různé potraviny, které následně obětovali bohům.
Těsto na Pinsu se připravuje ze speciální italské mouky z vybraných druhů pšenice (48%), rýžové (6%) a sojové mouky (6%), vody (40%), kvasnic a soli. Díky mouce DI MARCO a době kynutí těsta (až 120 hodin!) získává Pinsa Romana svoji nezaměni-telnou chuť, křupavost na povrchu a vláčnost uvnitř. Pinsa je lehčí a lépe stravitelná než běžná pizza.
Pinsa Romana je skutečnou jedničkou italské gastronomie v oblasti pizzy!
Naši pizzaři byli speciálně vyškoleni mistry z Itálie a tak Vám můžeme zaručit, že ochutnáte skutečně pravou, italskou lahůdku